Mångkulturell matbutik öppnar i Hässleholm
Willys i Hässleholm dukade under för konkurrensen, men nu ska lokalen öppnas igen i ny regi och med ett sortiment lika mångskiftande som befolkningen i stadsdelen Ljungdala.
Utöver det svenska standardsortimentet ska butiken sälja livsmedel från Balkan, arabvärlden, Polen med flera länder.
Kayed Qasmiyeh anställer också medarbetare från olika länder eftersom de är experter på sitt eget lands mat.Butiken kommer att ha åtta anställda.
Butiken ska innehålla en manuell charkdisk som är fri från fläskkött.
– Vi säljer självklart griskött i butiken, men vi blandar inte i charkdisken, utan anpassar oss till alla våra kunders önskemål, säger Kayed Qasmiyeh.
Dennis Andersson , Bergendahls, har många års erfarenhet av att leverera till butiker.
– Etnisk mat blir allt större i Sverige. Intresset är från båda hållen, vi infödda svenskar intresserar oss för andra kulturers mat men det är också tvärtom, invandrarna vill ha våra varor,säger han.