23948sdkhjf

Nätjätte går fysiskt

Det snabbväxande e-handelsföretaget har tagit in riskkapital för att öppna fysiska butiker. Närmast öppnar man i Täby Centrum i september och sedan står Kungsmässan på tur. Planen är 8-10 över hela Norden.

Västeråsbaserade Kidsbrandstore, som beskriver sig som en av Nordens största webbutiker, kommer i september att öppna sin första butik i Täby Centrum utanför Stockholm. I februari nästa år öppnar butik nummer 2, denna gång i Kungsmässan utanför Göteborg.


Kidsbrandstore som grundades 2011 av Peter Markstedt och Mikael Arnåsen riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 8-16 år. Ett segment där grundarna fann ett "hål i marknaden" för modekläder.


E-handel.se har intervjuat Peter Markstedt. Han berättar att företaget tagit in riskkapital och planerar att öppna 8-10 butiker i Norden.


Butikerna ska bli omnikanalbutiker där kunderna utöver att handla det som finns i butikerna också ska kunna beställa från företagets e-handel för hemleverans eller leverans till butiken. På så sätt får de tillgång till betydligt fler märken, färger och storlekar än vad som finns på platsen, berättar Peter Markstedt. Han uppskattar att butikerna kommer att ha runt 17 varumärken, medan det i e-handeln kommer att finnas ytterligare 50-60.


Han förklarar att butikerna ska ligga i höginkomstområden, eftersom det är där företaget har bäst försäljning, och man siktar på köpcentrum dit barnfamiljerna har lätt att ta sig. Han betraktar butikerna som en form av marknadsföring och att det ger en extra trygghet för kunderna att ha en fysisk butik att gå till.


Riskkapitalbolaget Eequity gick in i höstas. Då intervjuades Magnus Wiberg , som är partner på riskkapitalbolaget att Eequity av Västeråstidnigen VLT:

- Vi gillar snabbväxande ehandelsbolag som tjänar pengar. Vi gillar strategin maximal tillväxt under lönsamhet", sade han.

Kidsbrandstore har vuxit snabbt. Under förra året dubblades omsättningen, och på senhösten beräknades den ligga på 50 miljoner på årsbasis.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094