23948sdkhjf

Ikea säljer handelsplatser

Ikea ska sälja 27 handelsplatser i en affär som uppges vara värd minst 8,5 miljarder kronor, skriver idag affärstidningen Dagens industri.
Ikea är mest känt för sina varuhus. men man äger också 51 handelsplatser, som ligger i anslutning till varuhusen. De finns samlade i dotterbolaget Ikea centres.

Nu skriver Di.se att 27 av dessa ska säljas.

- De passar inte in i vår modell. Vi vill ha en integrerad plats där varuhuset hänger ihop med köpcentret, säger Jacob Holmström pressansvarig på Ikea Sverige till tidningen.

Tidningen berättar vidare att det i Sverige är fyra av elva som inte uppfyller Ikeas krav och ska säljas: Haparanda, Örebro, Borlänge och Uddevalla.

Tidningen Fastighetsvärlden beskriver idag dessa fyra som "Dessa är mer av typen retail parks/ big boxes än köpcentrum."

- Men listan är inte skriven i stan, det här är ett pågående arbete, säger Jakob Holmström till Di.se.

Ikea kommer att fortsätta att äga och driva varuhusen på de handelsplatser som ska säljas.

Tolv av de handelsplatserna som ska säljas ligger i Tyskland. Övriga är spridda runt om i Europa: förutom i Sverige i Finland, Polen, Frankrike, Schweiz och Tjeckien, skriver nyhetsbyrån Bloombergs.

– Ikea kommer att ha kvar 25 handelsplatser i Europa efter att försäljningen är klar, säger Ikeas talesperson Josefin Thorell till nyhetsbyrån Bloombergs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062