23948sdkhjf

Betalar gärna mer för närproducerat

Lokal mjölk och grädde från Wermlands Mejeri AB har på kort tid gått förbi övriga mjölkleverantörer i försäljningen inom Konsum Värmlands butiker. Trots att både mjölken och grädden kostar två kronor mer per liter jämfört med Arlas produkter.
Framgången innebär att 914 872 kronor har betalats ut i extra ersättning till bönderna, jämfört med om de hade levererat sin mjölk till Arla, enligt Konsum Värmland.

– Värmlandsmjölken är ett lysande exempel på att vi konsumenter är beredda att betala lite mer för att stötta tillväxt och sysselsättning i Värmland, säger Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander i ett pressmeddelande.

Wärmlandsmjölkens andel har under årets fyra första månader tagit sig upp på en andel av 57 procent inom sitt varuområde. Motsvarande siffra för grädden är drygt 63 procent.

Konsum Värmland tecknade i augusti 2015 ett avtal med Wermlands Mejeri där en försäljning om minst 2,5 miljoner liter Värmlandsmjölk per år garanterades. Men att försäljningen av den lokala mjölken skulle dominera har överraskat.

– Det här stärker oss att fortsätta gå i bräschen för lokalt producerade varor, säger Tomas Sjölander.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065