23948sdkhjf

Apotea breddar ägandet

Nätapoteket Apotea får nya delägare. – Med de nya investerarna tillförs Apotea värdefulla erfarenheter. De är, precis som vi, sant entreprenörsdrivna och sitter på massor av kompetens, säger Pär Svärdson, vd och medgrundare till nätapoteket.
Apotea har under det gångna året dubblat sin omsättning med god lönsamhet. Trenden har fortsatt under inledningen av 2016. Första kvartalet i år beskrivs av ledningen som ett "rekordkvartal"

Försäljningen under årets första tre månader ökade till 210 miljoner kronor, jämfört med 124 miljoner kronor för motsvarande period 2015. Även lönsamheten förbättrades kraftigt och rörelseresultatet uppgick till 7,0 miljoner kronor.

– Det första kvartalet 2016 är det bästa kvartalet hittills för Apotea, med en kraftig ökning i både antalet kunder och beställningar, säger Pär Svärdson .

Vana investerare

Apotea är Sveriges enda renodlade nätapotek. Nu går ett konsortium som leds av det familjeägda investeringsbolaget Ernström & C:o, samt entreprenörerna och grundarna av den ryska e-handelssajten Jonas Nordlander och Filip Engelbert in och köper 11 procent av aktierna i bolaget.

Ernström & C:o är ett snart 100-årigt familjeägt investeringsbolag vars huvudinnehav är Platzer, Collector Bank, Nederman och Ernströmgruppen.

Säljare är huvudägaren, Laulima, och ett par tidigare investerare.

– Apotea är i en kraftig tillväxtfas med god lönsamhet, så egentligen är det inte optimalt att sälja nu. Men vi gör det för att vi i Laulima driver ett annat projekt som vi behöver pengar till, säger Pär Svärdson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063