23948sdkhjf

Han är Team Sportias nya vd

Claes Meldgaard, nuvarande sortiments- och inköpsdirektör för Ica non food, blir ny vd för Team Sportia. Han börjar sitt uppdrag i mitten av augusti då han tar över efter tf vd Richard Westerlund.
I december avgick Team Sportias dåvarande vd Anders Edvardsson av familjeskäl. Nu är vd- rekryteringen på plats: Claes Meldgaard blir ny vd .

– Team Sportia har haft en mycket stark utveckling den senaste tiden och är nu ett av de starkaste varumärkena i den bransch som enligt HUI har absolut störst tillväxt inom handeln i Sverige. Det är förutsättningar som känns väldigt lockande att jobba med. Dessutom tror jag stenhårt på kraften i det lokala entreprenörskapet och de gedigna kunskaper om den egna marknaden som präglar Team Sportias handlare, säger Claes Meldgaard.

Han framhåller kedjans nya ägarskap som en viktig anledning till att han ser positivt på Team Sportias framtid.

– I SGN har Team Sportia fått en stark och långsiktig ägare, säger Claes Meldgaard.

Han är idag sortiments- och inköpsdirektör för Ica non food, och har ett förflutet från omväxlande försäljnings- och inköpschefsposter hos bland andra Nike, Bauer Hockey, Fiskars och även Team Sportia där han mellan åren 2002 och 2005 jobbade som inköpschef.

– Det känns väldigt bra att kunna presentera Claes som ny vd. Han har ett starkt sälj- och marknadstänk i kombination med stora kunskaper inom sortiment och inköp, nu senast från Sveriges största retailverksamhet Ica. Dessutom känner han vår bransch utan och innan och är en uppskattad ledare, säger Sam Nieminen , styrelseordförande i Team Sportia och koncernchef för kedjans finska ägare SGN Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062