23948sdkhjf

Tillväxt i mars för bygghandeln

Försäljningen i byggmaterialhandeln ökade med 3,3 procent i mars.
– Från att i februari ha nått en uppgång med nära 16 procent landar vi i mars på mer måttliga strax över 3 procent. Den konsumentdrivna handeln höll uppe tillväxttakten medan proffsförsäljningen sladdade. Sannolikt passade många hemmafixare på att bygga under påsken medan snickarna gick på ledighet, säger Ulf S. Gustafsson , vd på Byggmaterialhandlarna.

Både under 2014 och 2015 var mars en månad med mycket god försäljningstillväxt, vilket ger starka jämförelsetal. Samtidigt inträffade påsken i mars i år till skillnad från förra året då den inträffade i april.

– En fråga man ställer sig är om den lägre tillväxttakten i mars är en effekt av ett sänkt ROT-avdrag? Faktum är att antalet ansökningar om ROT-avdrag minskat och en trend är att det framförallt är de mindre jobben som minskat i omfattning, säger Ulf S. Gustafsson och fortsätter:

– Jag har tidigare sagt att jag vill avvakta fram till halvårsskiftet innan vi drar några säkra slutsatser avseende ROT-avdragets påverkan på vår försäljning och det gäller även nu. Mars i år innehöll fler röda dagar än förra året vilket påverkar försäljningen negativt. Samtidigt skall vi komma ihåg att vi också jämför oss med höga tillväxttal från förra året

Under årets första tre månader har byggmaterialhandeln säljökat med 7,6 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063