Förhöjd matkänsla i Solna
I veckan öppnar Hemköpskedjans största butikssatsning detta år: en matbutik med egna kockar, kallskänkor, konditor och matinspiratörer i alla manuella diskar och ett stort café.
Vid igången till butiken finns en nybyggd caféavdelning om 30 sittplatser med utbildade baristor som serverar certifierat och rättvisemärkt kaffe.
Kedjeledningen hoppas att cafét ska bli en starkt konkurrent till de redan etablerade kaffekedjorna i Solna Centrum.
Butiken satsar också stort på egna kockar, kallskänkor och konditor som ska göra smörgåsar, sallader, soppor, tårtor, bröd och färdigmat för lunch- och middagsbuffér.
– Det mesta av vår färdigmat kommer att vara egenproducerat och med caféet och nu även tillgång till kundparkering hoppas vi även kunna locka till oss många nya kunder, säger butikschefen Axel Halling .
Butiken är på 2 300 kvadratmeter, har 50-talet medarbetare och öppet 7-23 alla dagar.