23948sdkhjf

Säljtapp för mode i mars

Såväl fackhandelns klädförsäljning som försäljning av skor minskade i mars. Störst var tappet för skobutikerna.
Svensk Handels Stils försäljningsindex Stilindex visar att marsförsäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, minskade med 0,3 procent jämfört med samma månad förra året.

Motsvarande månadssiffra för försäljningen i skobutikerna visar en minskning på 3,8 procent. Hittills i år, januari-mars, har försäljningen av kläder ökat med 1,9 procent. Skoförsäljningen har under samma period ökat med 2,3 procent.

– Som förväntat blev modehandelns försäljning i mars tämligen odramatisk. Påsken, som är stark negativ för modehandeln, tävlade mot en svag mars förra året och de krafterna tog i stort sett ut varandra, framförallt för klädhandeln, konstaterar Svensk Handel Stils ordförande Mikael Sandström och fortsätter:

– Eftersom påsken förra året inföll i april borde vi se en stor ökning i månaden men å andra sidan var det en stark jämförelsemånad förra året på närmare 3 procent för kläder och 2,5 procent för skor. Med detta i minnet tror jag dock att vi trots allt kommer att få se en positiv försäljningsutveckling under innevarande månad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078