23948sdkhjf

Slut på pengarna hos JC

Efter en förlust på drygt 100 miljoner kronor 2015 och fortsatt svag försäljning har nu modekedjan JC fått likviditetsproblem och ansöker om rekonstruktion.
Häromdagen rapporterades att vd Thomas Behring slutar på JC och att vd-skapet tas över av ägaren Gordon Wu . I november 2013 sålde modebolaget RNB Retail and brands den förlusttyngda JC-kedjan till kinesiska Denim island group. Företagsgruppen Denim island group, baserad i Guangzhou, ägs av Gordon Wu och är en storproducent av jeans och denimprodukter tillika ägare och grossist av ett antal denimvarumärken som framför allt säljs på marknaderna i Västeuropa och USA.

Nu har företaget lämnat in en rekonstruktionsansökan till Stockholms tingsrätt. Här framgår det att omsättning för 2015 var 447 miljoner kronor och att förlusten blev 103 miljoner kronor före skatt.

Enligt rekonstruktionsansökan har omställningsprocessen efter övertagandet tagit längre tid än beräknat och förbrukat mer resurser än planlagt. Därmed har det blivit ett sviktande fokus på den dagliga driften.

Förlusten under 2015 tillsammans med en sviktande försäljning under det innevarande årets första kvartal har inneburit att man nu har fått lividitetsbrist.

Stockholms tingsrätt har nu utsett advokat Lennart Olsson från Nordia till rekonstruktör.

JC har 54 egenägda och 8 franchisebutiker i Sverige.

Läs också JC tappar svensk vd

Franchisetagare hoppar av JC

JC får ny ägare
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094