23948sdkhjf

WESC satsar offensivt

Streetwearkedjan WESC ändrar sin butiks- och distributionsstrategi för att förbättra marginaler och stärka varumärket.
WESC skriver i ett pressmeddelande att den strategiska förändringen som gjorts med kollektionen har varit lyckad. Nu går de vidare.

Kedjan har utvecklat ett nytt butikskoncept och beslutat att öka antalet egna butiker på det de betraktar som hemmamarknaderna, det vill säga Sverige, USA och Storbritannien.
De skriver att de butikslägen de avser att öppna framför allt är butiker i absoluta A-lägen. För de närmaste 12-18 månaderna är målsättningen att öppna 4 nya butiker i Sverige, 2 nya butiker i USA och 1 ny butik i London.
Den första nya butiken i Sverige ligger i PK huset i Stockholm och den kommer att öppna i juni i år.

WESC ser samtidigt över det internationella distributörsnätet som utvecklats svagt under de senaste åren och WESC skriver att detta har resulterat i stora kundförluster.

Nu ska man framför allt fokusera på de distributörer som driver WESC konceptbutiker eftersom detta bedöms ha ett stort värde för varumärkesutvecklingen.
Man bedömer att den tydligare strategin ska kunna förbättra bruttomarginalerna, förenkla logistiken och stärka varumärket.

- Det nya butikskonceptet som WESC tagit fram är extremt enkelt och tydligt och passar med de kollektionsförändringar WESC gjort. Den nya butiksstrategin möjliggörs bland annat av den kompetens som förvärvet av Shirt Factory tillfört. Inom Shirt Factory pågår dessutom ett fortsatt arbete med att identifiera nya egna butikslägen och med att kunna öka försäljningen genom att erbjuda varumärket via WESCs säljorganisation i USA och Storbritannien, säger Theodor Dalenson , ordförande i WESC.

Han framhåller också att bolaget skulle vilja utveckla butiksnätet i ännu snabbare takt men att det finns naturligtvis begränsningar för ett mindre bolag i hur snabbt man kan öka antalet butiker och att detta framför allt har att göra med tillgången på rörelsekapital.
–Varje ny butik innebär en relativt stor initial investering, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062