23948sdkhjf

Clas Ohlson stänger Englandsbutiker

Hemmafixarkedjan Clas Ohlson planerar att stänga ner butiker i Storbritannien. Med butiker i mindre format sätter ledningen istället fokus på London.
I ett pressmeddelande beskriver ledningen det hela för en "optimering av butiksnätet i Storbritannien".

I planen finns att stänga totalt sju butiker under räkenskapsåret 2016/17.

– Vi är i en process där vi optimerar vårt butiksnät i Storbritannien för att stärka den brittiska verksamhetens långsiktiga lönsamhet. Som ett steg i den processen utnyttjar vi nu möjligheten att lämna ett antal butikslägen som inte mött våra förväntningar vad gäller försäljning och lönsamhet. Men vårt engagemang och tilltro till den brittiska marknaden står fast. Det är vår ambition att fortsätta expandera med nya butiker i Londons närområde, säger vd Klas Balkow.

Stängning av fem butiker är bekräftad. I Cardiff och Norwich (juni 2016), Doncaster (september 2016), Watford (senast mars 2017) och butiken i Croydon till följd av en större ombyggnation av köpcentret i vilket butiken ligger (datum ej bekräftat).

Förhandlingar pågår kring stängning av ytterligare två butiker.

– Vi kommer att göra vårt yttersta för hjälpa de medarbetare som påverkas med att hitta nya anställningsmöjligheter, bland annat genom att erbjuda anställning i andra delar av verksamheten i de fall där det är möjligt, säger Klas Balkow.

Kostnaden förknippad med omstruktureringen av butiksnätet i Storbritannien beräknas uppgå till 107 miljoner kronor och bokförs som engångskostnad i det fjärde kvartalet 2015/16. Den årliga kostnadsbesparingen beräknas uppgå till 70 miljoner kronor när omstruktureringen fått full effekt under verksamhetsåret 2017/18.

Efter öppningen av butikerna i det nya mindre formatet i St Albans och Ealing är planen att öppna ytterligare en till två butiker i Londons närområde under verksamhetsåret 2016/17.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079