23948sdkhjf

KF på grön kvist

Kooperativa Förbundet, KF, redovisar ett resultat efter skatt på drygt en miljard för 2015. En avsevärd förbättring jämfört med 2014 års minus på nära 200 miljoner.
Avyttringar av flera bolag, och försäljning av 79 butiker till konsumentföreningar har sänkt omsättningen med i runda slängar 3 miljarder kronor, från 37 753 miljoner kronor till 34 724 miljoner, men rörelseresultatet ökade från ett minus på nära 200 miljoner, till ett plus på 979 miljoner, alltså nära en miljard.
KF skriver i ett pressmeddelande "att samtliga rörelsegrenar visar ett positivt resultat samtidigt som strategiskt viktiga avyttringar under året gör att KF står finansiellt starkt inför framtiden".

KF skriver att trenden 2015 är fortsatt positiv trend ett positivt resultat och en förbättrad finansiell ställning och att man sedan 2013 "arbetar målmedvetet med en tydlig strategi för att säkerställa och utveckla KFs roll som ett lönsamt och växande konsumentkooperativt företag".
Man berömmer sig också av att ha gjort strategiskt viktiga avyttringar med goda resultat i kombination med fokus på dagligvaruhandeln och den kooperativa modellen.

– Det är glädjande att vi nu kan visa så goda resultat av det hårda arbete som skett i föreningarna, i dotterbolagen och i KF säger Tommy Ohlström , vd för KF, och framhåller att KF står starkt inför framtiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078