Kaffekapslar blir jord
Kafferosteriet Löfbergs lanserar en helt växtfiberbaserad komposterbar kaffekapsel som förvandlas till kompost efter tolv veckor. Den används i Nespressomaskiner
Kafferosteriet Löfbergs har tagit fram en komposterbar kaffekapsel som används i Nespressomaskiner.
- Detta är givetvis en nyhet vi är extra stolta över. Dagens konsumenter ställer höga krav på både smak och miljö och med vårt mål att vara det mest hållbara kaffebolaget i Europa är det vårt ansvar att leda utvecklingen till mer hållbara produkter och lösningar, säger Lars Appelqvist , vd på Löfbergs, i ett pressmeddelande.
Kapseln sorteras som kompost med potatisskal, matrester och annat bioavfall. Löfbergs växtbaserade kaffekapsel är utvecklad tillsammans med nederländska Advanced Technology Innovations (ATI)
- Kapslarna tillverkas av fiber från sockerrör och sockerbetor och sorteras som bioavfall. De förvandlas till matjord på 12 veckor under rätt förhållanden, säger Eva Eriksson , hållbarhetschef på Löfbergs.
Hon berättar att den stora utmaningen varit att utveckla kapseln så att den bevarar kaffets alla smakämnen, men utan att kräva så mycket emballage.