23948sdkhjf

Stockholmsbutik Svanenmärks

Matbutiken Sabis i stockholmska köpcentrumet Fältöversten har Svanenmärkts efter att ha tagit ett helhetsgrepp på sitt miljöarbete.
Svanens krav rör både butikens försäljning av varor och driften.

En Svanenmärkt butik uppfyller miljökrav inom en rad olika områden som sortiment där en tillräcklig stor del ska vara eko- och /eller krav-märkt, energi, emballage, avfall och transporter.

– Det är naturligtvis väldigt kul att kunna lägga till ytterligare en utmärkelse till vår fina butik. Vi jobbar hela tiden för att erbjuda våra kunder en bättre totalupplevelse och den här certifieringen är ett led i det. Det ska kännas bra att handla hos oss. Tillsammans med ett utökat ekologiskt sortiment, MSC-märkt och grönlistad fisk och vårt eget koncept Bondens Val gör Svanen oss till en allt ”grönare” butik, säger Krister Skepple r - butikschef på Sabis Fältöversten i ett pressmeddelande.

Sabis skriver att de länge har arbetat aktivt med miljöfrågor och att butiken sedan ett antal år tillbaka är helt självförsörjande på grön el eftersom man täcker hela sin förbrukning med el producerad av egenägda vindkraftverk.

Mer om hållbara företag står att läsa i Dagens Handel 3/2016 som landar i brevlådorna denna vecka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079