23948sdkhjf

Handelshype kring Alla hjärtan

Alla hjärtan blir allt viktigare för handeln. Söktrycket på Google för Alla -hjärtans dags-presenter ökar enligt en undersökning från Cuponation.
Cuponation skriver i ett pressmeddelande att de har undersökt de genomsnittliga sökvolymerna – vilket innebär hur många personer som söker på en viss term på Google – för begreppet ”Alla hjärtans dag presenter” i Sverige.

Sökvolymen i februari år 2010 var 31 000 och 2015 låg den på 44 250 samma månad, vilket är en ökning på cirka 43 procent.

Cuponation har därefter genomfört en regressionsanalys baserat på dessa sökvolymer, vilket möjliggör en uppskattning av genomsnittliga sökningar i februari 2016.
Cuponations prognos för i år att sökvolymen kommer att vara 44 500 – en ökning på nio procent från förra året.

Sverige leder i Norden
Det finns ett större intresse för fenomenet i Sverige än i övriga Norden. Sökvolymen i de andra nordiska länderna är betydligt lägre.
I Finland befann den sig på 5400 både 2014 och 2015, medan Norge och Danmark har väldigt låga volymer.
När det gäller sökningarna endast för ”Alla hjärtans dag” utmärker sig Sverige också med genomsnittliga sökningar på 450 000 i februari 2015 jämfört med 246 000 samma period året innan.

Viktig för handeln
Enligt en rapport från Svensk Handel är Alla hjärtans dag den högtid som, för handeln, har ökat mest i betydelse de senaste åren. Den innebär inte så mycket rabatter och reor. Nästan 50 procent av dagligvaruhandlarna anser dessutom att det är en viktig dag för handeln.

Fler presenter
Över 4 miljoner rosor brukar säljas under dagen, men utvecklingen de senaste åren har visat att Alla hjärtans dag inte endast handlar om försäljning av blommor och choklad längre. Nu köper konsumenterna även presenter till sina vänner och grannar eller till personer som möjligtvis har hjälpt dem på olika sätt.
Cuponation har även kunnat utläsa den ökade betydelsen, då intäkterna under Alla hjärtans dag-veckan förra året ökade med 22,5% jämfört med en vanlig vecka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078