23948sdkhjf

Pop-up-bankett med lågpriskedjan

Nu tar Lidl ytterligare ett grepp tillsammans med känd kock för att förknippa varumärket med kvalitet. Den 10 december storsatsas det på bankett vid Globen, där betalande gäster får njuta av Titti Qvarnström mat och samtidigt bidra till Barncancerfondens forskning.
Tillställningen går under namnet Le Bon som både ska föra tankarna till det goda i livet, god mat och också till att göra gott.

För strax under 400 kronor kommer 1 300 gäster kunna äta en trerettärsmeny signerad Titti Qvarnström . Titti Qvarnström är köksmästare på Malmörestaurangen Bloom in the Park och den första kvinnan i Sverige som fått en stjärna i Guide Michelin.

Pop up-banketten sker i stil: dukning med finporslin på 406 meter linneduk och 15 000 blommor (från Lidl i Italien), 50 kockar i köket under ledning av Sveriges första kvinnliga stjärnkock, en procession av 260 servitörer som klockan 19.33 tågar nedför den tillfälligt uppställda trappan.

Intäkterna går till Barncancerfonden.

Tidigare pop-up-satsningar

Tidigare satsningar från Lidl för att trycka på kvalitetesaspekten hos kedjan har varit pop-up restaurangen Dill vid Slussen i Stockholm 2013. Då stod den brittiske stjärnkocken Michael Wignall stod för matlagningen, som annars driver krogen The Latymer utanför London, en etablerad restaurang som har två stjärnor i Guide Michelin. Sådan fine dining till Lidl-pris blev en hit: biljetterna sålde slut på 19 minuter.

Dill följdes upp med Fördomsturnén, en portabel krog med stjärnkocken Angela Hartnett , som driver fyra framgångsrika restauranger i London och är en av få kvinnliga kockar som fått en Michelinstjärna. Under Fördomsturnén överraskades personer som skrivit på Facebook att de är tveksamma till om det verkligen går att laga riktigt god mat med råvaror från Lidl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063