23948sdkhjf

Ringen lättar på förlåten

5:e december öppnar en helt ny matscen i Ringens centrum i Stockholm. – Till Teatern kommer flera av Sveriges främsta kockar med ett brett sortiment, säger Henriette Johansson, centrumchef på Ringen.
Med köken i mitten och matplatser runt om på läktare ska besökarna i Ringen bjudas på matupplevelser, antingen om man vill äta på plats eller ta med hem.

Konceptet har tagits fram av ägaren fastighetsbolaget AMF Fastigheter i samarbete med matentreprenören Ricard Constantinou (som bland annat står bakom Panini Internazionale, Printz, K-märkt och K25). Det omfattar nio kök med olika matinriktningar och ett patisseri.

Centrumchef Henriette Johansson på AMF Fastigheter beskriver det som ”vällagad mat, opretentiöst serverat till priser som passar de flesta”.

– Det ska verkligen vara som en teater, här ska man kunna sitta och äta och samtidigt se på hur man kockar i sina kök, säger Henriette Johansson.

När portarna slås upp till köpcentrumets matområde nästa vecka det något helt nytt. Fastighetsägaren har rivit och byggt om från grunden och givit plats för öppna preparationskök och 250 sittplatser på 550 kvadratmeter i markplan. Till detta kommer beredningskök och ventilation i källarplanen.

Utnyttjandet av källaren och mer effektiv ytanvnädning gör att man samtidigt kunnat behålla detaljhandelsytan oförändrad.

AMF Fastigheter har goda erfarenheter av mat i sina handelsplatser: Fastighetsbolaget äger också Mood Stockholm som är känd för sitt högtryck på matområdet.

– När vi öppnade i Mood var det helt nytt att lägga så stort fokus på restauranger i ett köpcentrum, säger Henriette Johansson och fortsätter:

– Vi såg att fanns behov av mer mat omkring Skanstull, här finns både boende, många arbetsplatser och pendlare. Och mat är verkligen en naturlig del av upplevelsen i en handelsplats idag.

Ringens centrum öppnade år 1981. 2012 tog AMF Fastigheter över driften.

På plats i Ringens Teatern finns:

Mama Delicious Roasts , rotisserie

Kock: Marco Baudone (Le Rouge och Operakällaren, liksom de Guide Michelin-prisade restaurangerna Gualtiero Marchesi utanför Milano och Restaurant Guy Savoy i Paris).

Snack Bar , sydfransk snabbmat

Kockduo: Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal (Chez Betty, K25).

Korvkiosk, svensk korvkioskkultur

Kock: Magnus Nilsson (Fäviken Magasinet. Korvkiosk är Magnus Nilssons första satsning utanför Jämtland).
K-märkt patisserie och bageri , bakverk, bröd och frukost

Konditor: Daniel Roos (Operakällaren, Restaurang Jonas).
The Plant – Food that works , Sveriges första helt ekologiska och veganska fastfood-restaurang,

Kock: Maximillian Lundin (Gyldene Freden, Sjömagasinet, Street).

Raamen , japanska nudlar i buljong på svenska

Kockduo: Adam Dahlberg och Albin Wessman (Adam & Albin Matstudio).


Nook Market , asiatisk street food

Kock: Claes Grännsjö (Kock & Vin, The Flying Elk, Nook).

De resterande kockarna presenteras dagen före öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061