23948sdkhjf

Bygg&järnhandeln ångar på

Oktober blev en stark försäljningsmånad inom Bygg&järnhandeln. Bygg- och järnindex från branschorganisationen Bygg & Järnhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 11,5 procent i oktober. Hittills i år (januari-oktober) har försäljningen ökat med 10,4 procent
I ett pressmeddelande skriver organisationen att en gynnsam bostadsmarknad tillsammans med ett starkt renovering- och förnyelsebehov hos hushållen har bidragit till utvecklingen och att den låga räntan bidrar till att boendekostnaderna minskar, vilket gör att hushållen har möjlighet att investera i sina hem.

Hittills i år (januari-oktober) har bygg- och järnhandelns försäljning ökat med 10,4 procent. Skatteverkets ROT-utbetalningar slår också rekord enligt myndighetens senaste statistik. Under oktober månad ökade myndighetens ROT-utbetalningar med 17,1 procent (jämfört med oktober 2014). Hittills i år (januari-oktober) uppgår myndighetens ROT-utbetalningar till cirka 14,5 miljarder kronor, vilket motsvarar en ökning på 895 miljoner kronor jämfört med samma period 2014.

- Oktobersiffrorna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter ökade med 11,5 procent. Det handlar inte bara om en uppgång byggd på den aviserade sänkningen av ROT-avdraget, säger branschförbundets vd Ulf S. Gustafsson .

Han hävdar att den aviserade försämringen av ROT-avdraget har en viss effekt, men att Bygg&järnföretagens egna undersökningar visar att hantverkarnas orderböcker är välfyllda även efter årsskiftet, så branschen han anledning att se fram mot 2016 med tillförsikt.

Bygg- och järnindex baseras på försäljningsuppgifter från Bauhaus, Beijer Byggmaterial, Byggtrygg, Bygma, Derome, Karl Hedin, K-Rauta, Optimera och Woody Bygghandel.
Företagen omsätter tillsammans cirka 36,4 miljarder årligen.

Företag
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064