23948sdkhjf

Nytt mejeri i Järna

Järna Mejeri öppnar i nya lokaler, precis intill Saltå Kvarn i Järna. Mjölken kommer från kor som lever på kretsloppsgårdar i närområdet, som Ullberga, Nibble och Yttereneby.
Saltå Kvarn skriver i ett pressmeddelande att mejeriet ger mer betalt till bönderna och att de har en kvalitets- och miljöhänsyn hela vägen från jord till bord. Man vill erbjuda den lokala marknaden de kvaliteter som en hållbar produktion ger och som allt fler konsumenter efterfrågar. Mjölkprodukterna kommer att säljas i Saltå Kvarns butiker.
Helmjölk, mellanmjölk, filmjölk och yoghurt tillverkad på komjölk, samt även lite syrligare getmjölk och getyoghurt kommer att säljas i Saltå Kvarns egna butiker.
Mejeriet kommer längre fram även att ta fram ostar och ytterligare fler mejeriprodukter.

Järna Mejeri drabbades för drygt två år sedan av en dramatisk brand och har inte haft någon produktion sedan dess. När mejeriet skulle byggas upp på nytt valdes platsen Saltå i Järna.

- Att Järna mejeri nu finns på Saltå bidrar till vår vision att skapa en handelsplats på området. Mejeriets mjölkbönder är även våra viktigaste spannmålsbönder så kretsloppet är nu komplett, säger Susanne Skånberg , marknadschef på Saltå Kvarn.

Järna Mejeris produkter är både KRAV- och Demetermärkta och finns till försäljning i Saltå Kvarns butik på Saltå i Järna samt i Saltå Kvarns butik på Renstiernas gata 27 i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062