23948sdkhjf

Stabil försäljning men minskad lönsamhet för Lexington

Under tredje kvartalet ökade nettoomsättningen för The Lexington company med 1,5 procent. Men rörelseresultatet minskade något.
Mode- och hemtextilkedjan Lexington har presenterat sin rapport för tredje kvartalet, augusti till och med oktober 2015. Nettoomsättningen ökade i kvartalet med 1,5 procent. Men extraordinära intäkter under 2014, ett skadestånd på 2,3 miljoner under Q3 2014, gav höga jämförelsesiffror, vilket medför att de totala rörelseintäkterna blev något lägre under 2015, 76,9 miljoner kronor (77,8).

I en kommentar till rapporten skriver vd Kristina Lindhe att utvecklingen på hemmamarknaden Sverige är fortsatt stark, särskilt i företagets egna kanaler. Frankrike, Spanien och Tyskland visade också på en positiv utveckling.

– Satsningen på webshopen i kombination med lanseringen av Lexington Clothing i Tyskland, gör att vi förväntar vi oss en kraftigt ökad tillväxttakt under 2016. I USA går försäljningen trögare än förväntat, vilket också påverkat lönsamheten negativt. Vi tror att det kommer att ta längre tid än beräknat att nå våra mål för den amerikanska marknaden, men vi fortsätter att växa och nu fokuserar vi på att få igång vår grossistverksamhet.

Under de första nio månaderna, januari - september, ökade nettoomsättningen med 7,0 procent. De totala rörelseintäkter ökade med 4,5 procent till 203,6 miljoner kronor (194,8).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063