23948sdkhjf

Qliro tyngs av omställning

Qliro Group har lämnat delårsrapport över årets första nio månader. Bolaget har ägnat den sista tiden åt det man kallar omfattande operationella omställningar, som påverkar resultatet negativt. Tanken är dock att åtgärderna bygger bolaget starkare på sikt.
E-handelskoncernen Qliro group är inne i en omstruktureringsfas.Det gör att flera av koncernens företag inte levererat så goda resultat, men företagsledningen med koncernchefen Paul Fishbein i spetsen ger bilden av att detta är en tillfällig svacka - man ställer om för att bygga företaget starkare på sikt.
En lagerkonsolidering har genomförts. All lagerverksamhet sker nu i ett nytt och modernt centrallager, vilket enligt bolagets ledning möjliggör koordinerade leveranser och en förbättrad kundupplevelse. Men driftstörningar under en inkörningsperiod har försämrat resultatet i Lekmer.

Gymgrossisten har omorganiserats. Koncernledningen räknar med att detta successivt kommer ge en besparing på helårsbasis på cirka 8 miljoner kronor.

Tretti fortsatte att uppvisa en stadig tillväxt, som uppgick till 18 procent under tredje kvartalet.
Klädsajten Nelly är fortsatt stark på den svenska marknaden, valutaeffekter som gör inköpen dyrare och en minskad försäljning utanför Norden har belastat Nellys resultat.

1 januari-30 september
Nettoomsättningen
ökade med procent och uppgick till 3 488,7 (3 317,2) miljoner kronor. Inklusive avyttrade rörelser ökade nettoomsättningen med 4 procent.
Rörelseresultatet exklusive avyttrade under 2014 rörelser och poster av engångskaraktär uppgick till -59,8 (0,6) miljoner kronor.
Inklusive avyttrade rörelser under 2014 och poster av engångskaraktär uppgick rörelseresultatet till -90,8 (36,6) miljoner kronor.
Valutaeffekter har påverkat rörelseresultatet negativt med över 45 miljoner kronor.
Resultatet efter skatt uppgick till -72,2 (12,3) miljoner kronor.
Resultatet per aktie uppgick till -0,48 (0,09) kronor
Kassaflödet från rörelsen , exklusive Qliro Financial Services förändring i lånebok, uppgick till -216,2 (-181,7) miljoner kronor.

Paul Fischbein, vd och koncernchef kommenterar:

– Vi har slutfört flera viktiga operationella initiativ och investeringar som skapar förutsättningar för att nå våra långsiktiga lönsamhetsmål. Vår starka balansräkning med sunda lagernivåer och en nettokassa medför att vi sammantaget har en stabil finansiell position. Detta, i kombination med de slutförda projekten, ger oss en starkare plattform som kan facilitera volymökningar och framtida lönsamhet.

Han berättar också om utvecklingen i Qliro Financial Services, som han betecknar som "mycket spännande":

- Utvecklingen fortsätter i hög takt, både i Sverige och i Finland. Under oktober månad lanserades betaltjänsten även i Danmark och när vi erhåller tillstånd att bli kreditmarknadsbolag. Nu förväntas lansering av betallösningen även att ske i Norge. Utöver själva betallösningen arbetar Qliro Financial Services med lansering av ytterligare finansiella tjänster och vi planerar exempelvis att introducera inlåning från allmänheten efter att tillståndet att bli kreditmarknadsbolag erhålls. Bolaget har sedan lanseringen i december 2014 hanterat över 2,4 miljoner transaktioner från över 1 miljon unika kunder och affärsvolymer som överstiger 1,9 miljard kronor. Det är imponerande volymer på kort tid och visar på den framtida potentialen inom Qliro Financial Services, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128