23948sdkhjf

Handlare tappar framtidstro

Ökad försäljning, vikande lönsamhet och inga planer på nyanställningar - det är den samlade bilden av handelns läge som visas i Handelsbarometern för oktober.
Handelsbarometern för oktober 2015 visar att försäljningen väntas öka men att marginalerna i handeln blir allt tunnare.handlarna ser inget utrymme för nyanställningar under de närmaste tre månaderna.
Framtidsindikatorn är fortsatt negativ och landar på -17.

Drygt hälften av alla tillfrågade företag tror att vinstmarginalen kommer att minska för handeln totalt sett det kommande kvartalet. Företagarna är något mer positiva avseende sin egen butik.

– Vi har under året upplevt höga försäljningssiffror och månadens barometer indikerar på ett kommande starkt kvartal, dessvärre är detta inte tillräckligt för att lyfta branschens lönsamhet, säger Jonas Arnberg , chefsekonom på Svensk Handel.

I oktober månads Handelsbarometer fick handlarna svara på en fråga om de anpassar sitt utbud inför Halloween som infaller den 31 oktober.

- Halloween utgör ett tillfälle för kampanj och var tredje handlare anpassar sitt utbud till Halloweenhelgen. Inom dagligvaruhandeln gör hela 60 procent en anpassning, säger Jonas Arnberg, chefsekonom på Svensk Handel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062