23948sdkhjf

KF säljer butiksfastigheter

Nu säljer KF fastigheter flera butiksfastigheter. Köpare är NREP, Nordic Real Estate Partners. – Försäljningen är en del av vår strategi att renodla mot ett tydligare handelsfokus inom KF, säger Helena Liljedahl, vd för KF fastigheter.
Det handlar om sju butiksfastigheter som ligger i Huddinge, Linköping, Mjölby, Södertälje, Nyköping (två fastigheter) och Halmstad. Tillsammans har de en yta på 28 000 kvadratmeter. 80 procent av dessa är uthyrda till Coop.

Beståndet har ett underliggande fastighetsvärde på 530 miljoner kronor.

– Vi är mycket nöjda över att det är just NREP som förvärvar våra fastigheter, eftersom Coop sedan tidigare är nöjd hyresgäst hos dem, säger Helena Liljedahl .

NREP förvaltar fastigheter för ett värde om cirka 20 miljarder kronor. Av dessa fastigheter avser cirka 160 000 kvadratmeter handelsfastigheter, där fokus ligger på dagligvaror i Norden.

Coop är redan idag hyresgäst hos NREP i tre svenska butikslägen.

– Förvärvet passar mycket bra in i vår nordiska handelsportfölj med fokus på dagligvaruhandel i starka tillväxtregioner. Vi ser fram emot att driva och fortsätta utvecklingen av handelsplatserna i portföljen tillsammans med Coop, säger Rickard S Dahlberg , medgrundare och delägare på NREP.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063