23948sdkhjf

Bra sommar för bygg och järn

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Bygg & Järnhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 12,5 procent i augusti. Hittills i år har försäljningen ökat med 10,1 procent.
Regniga sommardagar, kraftigt tryck på ROT- tjänster inför försämringen av ROT-avdraget och stort heminredningsintresse har gett bygg-och järnbranschen en kraftig skjuts denna sommar. Och den starka trenden väntas hålla i sig fram till årskiftet när ROT-avdraget minskar.
Försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 12,5 procent i augusti. Detta trots att semesterfirarna äntligen fick lite värme efter de regniga juni- och julimånaderna. Sett över hela sommaren (juni till augusti) ökade branschens försäljning med hela 13,4 procent. Det som efterfrågades mest under sommarmånaderna var produkter kopplade till interiör och snickeri. Försäljningen av dessa produkter ökade mångfaldigt.

Hittills i år (januari-augusti) har branschens försäljning ökat med 10,1 procent i jämförbara enheter, vilket är en rekordnotering. Den låga räntan tillsammans med den planerade sänkningen av ROT-avdraget kommer sannolikt att trissa upp intresset i branschen ytterligare under hösten.

- Jag är så glad å branschens vägnar, säger en mycket nöjd Ulf S. Gustafsson , vd för branschorganisationen Bygg & Järnhandlarna. Inte ens i mina vildaste fantasier kunde jag tro att vi även i augusti skulle nå tvåsiffriga ökningstal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079