23948sdkhjf

De växer i Värmland

Värmländska Domus optik har fått nya ägare: Synoptik.


Säljare är Konsum Värmland och köpet handlar om fyra butiker.

1 november är överlåtelsedatumet. Före årsskiftet kommer de fyra att ha omprofilerats enligt Synoptiks koncept. Samtliga anställda på Domus Optik kommer att erbjudas anställning på Synoptik.

Konsum Värmland fokuserar

Konsum Värmland har under en period letat efter en köpare av den lönsamma optikkedjan som har varit verksam sedan 70-talet. Skälet till försäljningen är att Konsum Värmland vill fokusera på sin kärnverksamhet.
– Vi är oerhört nöjda med att Synoptik tar över Domus Optik. För oss har det varit viktigt att hitta en seriös köpare som vill investera i personalen och butikerna. Det känns mycket bra och jag ser fram emot att se nya Synoptikbutiker i vår region, säger Tomas Sjölander , vd Konsum Värmland.

Ökar närvaron i Värmland

Synoptikkedjan skriver i sitt pressmeddelande att man i och med köpet "befäster sin ställning som den andra största optikkedjan i Sverige" med 120 butiker.

– Förvärvet av Domus Optik ligger helt i linje med vår strategi att expandera genom både nyöppningar och förvärv. Tack vare förvärvet får vi fler butiker i en region där vi tidigare har varit relativt svaga. Värmland, med Karlstad som residensstad, är en region som utvecklas och som vi vill öka vår närvaro i, säger Roland Olsson , Synoptiks vd.

De här butikerna köper Synoptik:

Karlstad, Bergvik Köpcentrum
Karlstad,
Järnvägsgatan 11
Hagfors,
Norrings väg 1
Arvika
, Storgatan 31

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078