23948sdkhjf

Semesterbyggare lyfte handeln

–Vilken sommarförsäljning vi har i bygg- och järnhandeln, säger en mycket nöjd Ulf S. Gustafsson, vd för branschorganisationen Bygg- och järnhandlarna när han summerar julis säljsiffror. Och hittills i år har branschen rekordökat.
Bygg- och järnindex från branschorganisationen Bygg- och järnhandlarna visar att försäljningen i juli ökade med 10,9 procent, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser.

Den uteblivna högsommarvärmen under juli gjorde att många semesterfirare ägnade semestern åt att jobba med huset eller tomten.

Juliökningen ska också sättas i relation till junis ökning som var dryga 16 procent.

Hittills i år (januari-juli) har branschens försäljning ökat med 9,7 procent, vilket är en rekordnotering.

– Vädret har säkert spelat roll. Vi jämför ju oss med förra årets siffror och då var ju sommaren väldigt solig och varm. Så ett mer ”traditionellt” sommarväder gynnar oss, säger Ulf S. Gustafsson och fortsätter:

– Det låga ränteläget och den låga inflationen gör också att hushållen har mer pengar att spendera. Också den aviserade försämringen av ROT-avdragen från årsskiftet har betydelse. I storstadsregionerna är det nästan omöjligt att hitta en tillgänglig hantverkare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079