23948sdkhjf

Ica-gruppen levererar stabil miljardvinst

Ica-gruppen redovisar ett rörelseresultat exklusive engångsposter på 1 018 miljoner kronor för årets andra kvartal, att jämföra med 985 miljoner kronor för samma period förra året.


Nettoomsättningen ökade till 25 542 miljoner kronor (22 223).

61 miljoner kronor av resultatökningen är nettoeffekt från köpet av Apotek Hjärtat. Integrationskostnader för apoteket belastar resultatet med 27 miljoner kronor.

Rensar man bort sålda Ica Norge blev periodens resultat 786 miljoner kronor (1 145). I förra årets Q2-resultat ingick reavinst från försäljningen av Kjell och company med 440 miljoner kronor.

I periodens resultat och kassaflöde ingår reavinst och likvid från försäljningen av Ica Norge med 1,2 respektive 2,8 miljarder kronor.

– Ica-gruppen levererar ett stabilt andra kvartal med ökade marknadsandelar i Sverige, de baltiska länderna och apoteksverksamheten. Efter flera kvartal där det har skett stora förändringar ligger fokus på leverans i de projekt och investeringar i framtida tillväxt som drivs på stor bredd i koncernen, säger Ica-gruppens vd Per Strömberg i en kommentar.

/Joachim Björk

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062