23948sdkhjf

Superstark modehandel i juli

Juli månads stilindex från Svensk Handel Stil visar att försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, ökade med 13,1 procent jämfört med samma månad förra året. Motsvarande siffra för försäljningen i skobutikerna visar en ökning om 17,6 procent.
Hittills i år, januari-juli, har försäljningen av kläder ökat med 2,4 procent och skoförsäljningen med 2,2 procent.

– Många skulle nog spontant säga att det är den regniga sommaren som orsakat den stora ökningen, men så enkelt är det inte, kommenterar Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil i ett pressmeddelande.
Han framhåller att det är tredje året i rad som Stilindex visar en ökning under juli månad att och förra året, med det fina vädret, ökade klädhandeln med drygt tre procent och under 2013 med fyra procent. Klädhandelns utveckling är den starkaste julimånaden under hela 2000-talet.

– Jag har en känsla av att i valet mellan en utlandsresa och en sverigesemester väljer allt fler båda. Skatteåterbäringen i början av sommaren bidrar till att vi spenderar mer pengar under sommaren än tidigare, säger han.
Strömmen av utländska turister till Sverige ökar också, vilket enligt Svensk Handel Stil borde kunna bidra till de positiva siffrorna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078