23948sdkhjf

Strömpilen får ny ägare

Strömpilen i Umeå får ny ägare, när Citycon säljer till Niam.
Citycon har ägt och förvaltat Strömpilen sedan 2007.

– Försäljningen av Strömpilen är en naturlig del av vårt arbete att förädla vår fastighetsportfölj till större nordiska städer. Vi fokuserar på dagligvarubaserade stadsdelscentrum och köpcentrum i urbana knutpunkter. Vi är glada att sälja denna handelsfastighet till Niam som är en professionell ägare, säger Nils Styf , investeringschef på Citycon.

Köpeskillingen uppgår till cirka 39 miljoner euro. Affären beräknas vara genomförd i oktober.

Kompletterar innehavet

Strömpilen ligger strax utanför Umeå. Fastigheten omfattar 27 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta med hyresgäster som Ica Maxi, Systembolaget och Apotek hjärtat.

– Detta var en möjlighet för Niam att förvärva en handelsfastighet med utvecklingspotential i norra Sveriges snabbast växande stad. Fastigheten utgör ett bra komplement till den handel som Niam tidigare förvärvat, säger Johan Bergman , vd på Niam.

Niam i köptagen

I mars köpte Niam två handelsplatser, i Skåne och i Östergötland.

Ingelsta marknad i Norrköping omfattar totalt 20 000 kvadratmeter i två fastigheter med Mio, Media Markt och XXL som största hyresgäster. Säljare var TIAA Henderson real estate.

Kort dessförinnan förvärvade Niam en handelsfastighet om 23 000 kvadratmeter i Hyllinge utanför Helsingborg. Fastigheten är fullt uthyrd till City gross. Säljaren var Hyllinge invest AS.

Niam i säljtagen

Nu i juni gick Niam ut med nyheten att man säljer sju köpcentrum i en miljardaffär. Bolaget har tecknat avtal om att sälja sju köpcentrum i södra Sverige till A group of retail assets. De köpcentrum som ingår i transaktionen är Centra i Västerås, Cityhuset i Eskilstuna, Telgehuset i Södertälje, Kvasten i Kalmar, Storknallen i Borås, Linnégallerian i Växjö och Gallerian i Motala.

Niam har genomfört en fullständig ombyggnation och modernisering av Centra, uppgraderat allmänna ytor och miljöcertifierat Telgehuset, hyrt ut och byggt om delar av Linnégallerian till Centrum för vuxnas lärande och introducerat Cubus i Kvasten.

– Den här affären är ännu ett bevis för hur Niam skapar mervärde genom aktiv förvaltning och projektutveckling, säger Stefan Albinsson , fondförvaltare på Niam.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078