23948sdkhjf

Storökning för Rusta

Rusta går som tåget. Omsättningen ökar fortsatt kraftigt och försäljningen har ökat över en halv miljard det senaste året. En lyckad etablering i Norge är med och driver tillväxten.
– Jag är både glad och stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit under året! Det känns otroligt bra att tre tunga strategiska projekt – affärssystembytet, lagerbygget och utlandsetablering - nu är genomförda samtidigt som vi har ökat försäljningen kraftigt! Parallellt har vi öppnat upp fler varuhus i Sverige och fortsatt rusta upp befintliga varuhuslokaler, säger Göran Westerberg , vd på Rusta.

Verksamhetsåret 2014/2015 når företaget nära 3,6 miljarder i försäljning.

Ökning i jämförbara

I exakta siffror uppgår Rustas omsättning till 3 591 miljoner kronor under verksamhetsåret, en ökning med 18 procent jämfört mot föregående år.

Försäljningsökningen fördelar sig på jämförbara varuhus med 7 procent, en fortsatt stark utveckling i jämförbara varuhus med hänsyn till hur detaljhandeln utvecklades under året.

Norge, nytt affärssystem och nytt lager

Under verksamhetsåret har Rusta gått in i Norge i oktober, något som föregicks av ett byte till ett nytt affärssystem vilket nu är fullt operativt i hela kedjan.

Byggnationen av Rustas nya centrallager i Norrköping på 63 000 kvadratmeter färdigställs nu och kommer i drift under hösten. Det kommer att säkra kapacitetsbehovet för lång tid framöver, konstaterar ledningen.

Nya och rustade varuhus

Under året öppnades fem nya varuhus i Sverige och sex varuhus i Norge.

Rusta har dessutom slutfört en total upprustningen av befintliga varuhus runt om i landet, något som bäddar för en fortsatt internationell expansion.

Rusta har idag totalt 85 varuhus i Sverige och Norge.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079