23948sdkhjf

Nordea gör kortaffär

Nordea säljer sin verksamhet för kortinlösen.
Nordea säljer sin kortinlösenverksamhet till Nets. Köpesumman är 230 miljoner euro.

Mer i detalj är det NMA, Nordea merchant acquiring, – avdelningen i Nordeas betalningsverksamhet som hanterar förvärv av internationella betalkort i den nordiska och baltiska regionen - som köps av Nets.

Nets, arbetar under Teller-varumärket, tillhandahåller finansiella förvärv av internationella betalkort för de vanligaste betalkorten som Visa, Mastercard och American Express. Nets är verksamt i mer än 20 länder genom gränsöverskridande aktiviteter.

– Nordea merchant acquirings och Nets kombinerade verksamhet passar perfekt i Nets strategi om att följa den snabba utvecklingen på betalningsmarknaden. Vi är närvarande i hela den nordiska och baltiska regionen och vi stöder våra kunder såväl lokalt som över gränserna, säger Nets Asger Hattel och fortsätter:

– Nära samarbete med de nordiska bankerna är en avgörande faktor i Nets strategi. Den förbättrade Nets-enheten kommer att ge såväl Nordeas handlarkunder som andra handlare i den nordiska regionen de bästa möjliga betalningslösningarna.

Nordeas Lennart Jacobsen , chef för retail banking, kommenterar affären så här.

– Försäljningen av NMA och bildandet av ett partnerskap med Nets säkerställer ett långsiktigt kortinlösenerbjudande till våra företagskunder, till konkurrenskraftiga villkor. Regelförändringarna och den snabba tekniska utvecklingen i sektorn kräver både en större skala och betydande investeringar från leverantörer av kortinlösentjänster. Nets har den storlek som krävs, liksom även den tekniska kapaciteten och förmågan att genomföra de nödvändiga framtida investeringarna.

Transaktionen väntas vara genomförd under fjärde kvartalet 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078