23948sdkhjf

Åhléns stänger vid Triangeln

Åhléns varuhus vid Triangeln i Malmö är inte tillräckligt lönsamt. I januari nästa år stänger det. Stängningen är ett kvitto på att handeln i Malmö är svårt konkurrensutsatt.
Åhlénsvaruhuset med adress Södra Förstadsgatan öppnade 1968. Varuhuset kommer att stängas under januari 2016. Anledningen är bristande lönsamhet.

–Vi har högt ställda krav på våra varuhus lönsamhet och utveckling. Åhléns Triangeln har inte levt upp till dessa, mejlar Monica Hultgren, informatör på Åhléns AB, till svar på en fråga från Sydsvenskan.

Sydsvenskan har sökt varuhuschefen för Åhléns på Triangeln för en kommentar, och de anställda på varuhuset vill inte kommentera stängningsbeslutet.

Åhléns har i Malmö även affärer på Södergatan och på Mobilia.

–Vi fortsätter utveckla vår verksamhet i Åhlénsvaruhusen Malmö City och Mobilia. Vi tittar på och öppnar flera intressanta nyetableringar under året, samtidigt som vi har stort fokus på att ytterligare öka vår försäljning i befintliga varuhus, skriver Monica Hultgren till Sydsvenskan.

Den nyetablering Åhléns planerar under året blir dock inte i Skåne utan i Solna vid nya köpcentret Mall of Scandinavia där Åhléns öppnar i november.

Sydsvenskan skriver också att många butiksägare längs Södra Förstadsgatan söder om Triangeln har varit missnöjda med utvecklingen de senaste åren. I samband med ombyggnaden av området efter att Citytunneln blev klar flyttades busstrafiken från Södra Förstadsgatan till Rådmansgatan.

Den förändringen har inneburit att det inte rör sig lika mycket folk på Södra Förstadsgatan längre. Till denna helg stänger även Seven Eleven-butiken vid Triangeln på grund av bristande lönsamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064