23948sdkhjf

Rekonstruerat Game stores till försäljning

Företagsrekonstruktion är beslutad för dataspelskedjan Game stores. Nuvarande ägarna vill avyttra butiksverksamheten.
Game stores har sedan slutet av 90-talet vuxit till 32 butiker i Sverige och två i Norge. Nuvarande ägarna, Nordic games group AB, köpte bolaget 2012 från den engelska ägaren, som då var på obestånd.

Under förra året omsatte företaget 269 miljoner kronor och hade ett negativt resultat. Dataspelmarknaden för försäljning i butik har mer än halverats sedan toppåret 2009. För att motverka detta har Game stores lanserat nya koncept och tjänster, men det har inte räckt. Kedjan är i dagsläget lönsam på butiksnivå men på grund av centrala kostnader som huvudkontor, centrallager samt ett omodernt IT-system så generar verksamheten ett löpande negativt resultat, enligt ett pressmeddelande.

Nu söker man efter nya ägare, men diskussioner med potentiella köpare har inte nått till beslut inom de satta tidsramarna. Därför har Nordic games group ansökt om och beviljats rekonstruktion.

Tanken från nuvarande ägare är således att avyttra butiksverksamheten och omvandla kvarvarande verksamhet till ett B2B-bolag som digitaliserat levererar produkter och tjänster till kedjor och e-handelsplatser.

– Vi har som ägare under de senaste åren lagt betydande resurser i form av tid och pengar för att vända det negativa resultatet utan framgång. Framöver önskar vi dock rikta våra resurser på befintliga verksamheter inom koncernen som är fokuserade på tillväxt inom dataspelsbranschen, säger Lars Wingefors , huvudägare och vd för Nordic bames group AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079