23948sdkhjf

Proffsen lyfte försäljningen i bygghandeln

Försäljningen i bygg- och järnhandelsbutikerna ökade med 8,5 procent i april i jämförbara butiker.
Bygg- och järnindex från branschorganisationen Bygg och järnhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 8,5 procent i april. Hittills i år har försäljningen ökat med 8,4 procent.

Den starka tillväxten i april förklaras dels av en stark efterfrågan bland proffsen, dels av att den konsumentdrivna e-handeln med bygg- och järnvaror växer i rekordfart.

– Fantastiskt fina siffror, säger Ulf S. Gustafsson , vd för Bygg och järnhandlarna.

– När vi jämför med det branschindex som redovisas via Statistiska centralbyrån, så är det en anmärkningsvärt stor skillnad till våra medlemmars fördel. Här har våra medlemsföretag helt enkelt tagit marknadsandelar.

– Vi ser också att vi har en bra utveckling i försäljningen till hantverkarkunderna trots att vi ännu nog bara sett början på den köprusch som den aviserade sänkningen av Rot-avdraget kommer att generera, avslutar Ull S. Gustafsson.

Nu drar högsäsongen igång på allvar för branschen. Maj månad är den överlägset viktigaste försäljningsmånaden. Då branschen möter svaga jämförelsetal i maj är förhoppningarna om starka tillväxttal höga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078