23948sdkhjf

Kvartalsbästa för Mekonomen

Bilservicekedjan Mekonomen har gjort sitt bästa första kvartal någonsin.
Mekonomen har kommit med sin delårsrapport för perioden januari till och med mars. Nyckelorden är positiva i rapportkommentaren ”stark tillväxt, ett förbättrat rörelseresultat och ökade marknadsandelar ”.

Intäkterna ökade med 7 procent till 1 382 miljoner kronor.

Under perioden har kedjan stängt sina två sista butiker i Danmark. Den nya modellen är försäljning direkt till de danska franchiseverkstäderna, något som ska ge effektiv logistik utan mellanled i distributionskedjan.

På plats i Sydkorea

Sydkorea är en milstople för Mekonomen group, när man nu expanderar dit med försäljning av ett eget reservdelssortiment. Försäljningen sker genom samarbete med den sydkoreanska distributören EK (Eiko) global.

I rapporten konstaterar vd och koncernchef Håkan Lundstedt att Mekonomen nu finns på kartan på den stora asiatiska marknaden med produkter och varumärken. Sydkorea är det sjätte landet i vad som benämns som Mekonomens vision mot 20 länder fram till 2020.

– Det första kvartalet var ett mycket bra kvartal för Mekonomen group och vi ser att våra starka koncept och våra kunniga och engagerade medarbetare är nyckeln till vår framgång. Mekonomen group står starkt och har bra förutsättningar för god tillväxt även under resten av 2015, sammanfattar Håkan Lundstedt som, liksom tidigare meddelats, kommer att lämna som vd.

Efter åtta år hos Mekonomen blir han till hösten koncernchef hos Synsam.

Mekonomen januari - mars 2015

Intäkter: 1 382 (1 290) miljoner kronor

Rörelseresultat: 142 (126) miljoner kronor
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078