23948sdkhjf

Lönsamheten i handeln sackar

Handelsbarometern i maj 2015 visar att handlarna tror på fortsatta försäljningsökningar,men att lönsamheten kommer att dala under kommande månader. Nära hälften tror att antalet anställda minskar. Höjningen av arbetsgivaravgifterna från 1 augusti minskar framtidstron.

I Svensk Handels Handelsbarometer för maj 2015 säger något fler av de tillfrågade handlarna än förra månaden, ungefär hälften, att de tror att försäljningen kommer att öka. Men lika många tror att lönsamheten i handeln som helhet kommer att minska. Hela 43 procent tror att antalet anställda i detaljhandeln kommer att minska de kommande tre månaderna, fem procent fler än i april månad. Detta gör att framtidsindikatorn är fortsatt negativ.

– Glädjen över handelns goda försäljningsutveckling raderas av en sjunkande lönsamhet i en hårt konkurrensutsatt handel, säger Jonas Arnberg , chefsekonom på Svensk Handel i ett pressmeddelande.

Han framhåller också att höjningen av arbetsgivaravgifterna den 1 augusti gör att handeln planerar för personalneddragningar istället för att rusta för nya tider.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078