23948sdkhjf

Wesc kämpar med likviditetskris

Enligt Wesc:s årsredovisning för 2014 är ekonomin fortsatt ansträngd. Bolaget försöker hantera sin bristande likviditet. Förvaltningsberättelsen signalerar att det kan bli svårt att lösa krisen. Samtidigt spår vd Johan Heibel vinst för 2015.
Enligt årsredovisningen för 2014 nådde bolaget en försäljning om 162 miljoner kronor, jämfört med 194 miljoner kronor föregående år. Rörelseresultatet landade på minus 42 miljoner kronor. Bolagets likvida medel uppgick till 2,9 miljoner kronor jämfört med 4,4 miljoner kronor föregående år.

I förvaltningsberättelsen skriver styrelsen att koncernens likviditet är ansträngd och att åtgärder för att hantera situationen har initierats. Följande text är hämtad ur berättelsen:

”Bolaget uppfyller inte samtliga lånevillkor mot kreditgivare under första kvartalet 2015 och moderbolagets och koncernens fortsatta drift är beroende av att dess kreditgivare inte försämrar villkoren eller begränsar bolagets nuvarande bankfinansiering. Styrelsen bedömer härutöver att i det fall pågående åtgärder för att förbättra likviditeten ej faller ut enligt plan kan bolagets finansiering och kapitalbas behövas stärkas ytterligare under 2015. Dessa förhållanden tyder på att det finns en väsentlig osäkerhetsfaktor som kan leda till betydande tvivel om företagets förmåga att fortsätta verksamheten.”

Enligt Johan Heibel, som är vd, har man börjat ett omstruktureringsarbete som syftar till att minska kostnaderna. För 2015 räknar man med kostnader på på 70 miljoner kronor, jämfört med året innan då siffran låg på 160 miljoner kronor.

” Detta nya kostnadsläget kombinerat med högre marginaler innebär att vi nu räknar med vinst för 2015″ skriver han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063