23948sdkhjf

Lindexkunder ger vattenstöd för miljoner

Genom att "runda upp" har Lindex kunder samlat ihop ett stort belopp för rent vatten till behövande.
- Vilket engagemang och vilken generositet från Lindex kunder som rundade upp för 1,5 miljoner kronor för att ge fler människor tillgång till det som vi tar för givet, rent vatten! Och stort tack till Lindex personal som med glöd och engagemang förmedlade till sina kunder att varje krona förändrar liv för världens fattigaste människor som idag tvingas dricka smutsigt vatten. Er insats har räddat liv!, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen , generalsekreterare på Wateraid.

Under våren påbörjade Lindex sitt långsiktiga samarbete med Wateraid. Samarbetet inleddes med en runda upp-kampanj i alla Lindexbutiker i Sverige och med vip-event där tio procent av försäljningen gick till Wateraid.

Textilproduktion kräver stora mängder vatten. Vattenanvändning kan ha stor negativ inverkan på miljön och de samhällen där produktionen finns. Den internationellt oberoende organisationen Wateraid vill skapa förståelse, engagemang och medverkan hos företag som är aktiva i vattenintensiva sektorer, som modeindustrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11