23948sdkhjf

Det blev Cerveras prislapp

Ica gruppens försäljning av Cervera till Accent Equity är nu klar.
Efter att Konkurrensverket givit grönt ljus är nu Ica gruppens försäljning av Cervera till Accent equity, riskkapitalfond med inriktning på Norden, är klar. Köpeskillingen uppgick till 160 miljoner svenska kronor.

I mitten på mars meddelade Ica gruppen att avtal tecknats med Accent equity 2012 om att sälja Cervera. Cervera har ett rikstäckande nätverk bestående av ett 70-tal butiker. Cervera omsatte under 2014 745 miljoner kronor.

Efter en villkorad aktieägarutdelning till Ica gruppen om 35 miljoner kronor fördelas resterande köpeskilling mellan Ica gruppen och minoritetsägare enligt procentuellt innehav. Ica gruppen får en positiv kassaflödeseffekt om 135 miljoner kronor och en reaförlust om 10 miljoner kronor, efter avdrag för transaktionskostnader.

– Försäljningen av Cervera följer planen Ica gruppen tog fram under hösten 2013 med en fokusering av vårt non-food-erbjudande. Genom den här transaktionen, tillsammans med avyttringen av Kjell & Company i maj 2014 och försäljningen av Forma i oktober 2014, har vi nu slutfört arbetet, säger Ica gruppens vd Per Strömberg .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063