23948sdkhjf

Avgift för unga sänker Framtidsindikatorn

Trots tro på ökad försäljning faller Framtidsindikatorn i Svensk Handels Handelsbarometer fem procentenheter och landar på minus sju. Regeringens aviserade höjning av arbetsgivaravgiften för unga spökar i siffrorna.


Trots att varannan handlare tror på en positiv försäljningsutveckling ser många handlare pessimistiskt på lönsamheten i handeln. Många handlare tror att höjningen kommer att slå hårt mot lönsamhet och anställningsvilja i handeln. I Handelsbarometern säger fyra av tio handlare att personalstyrkan i detaljhandeln som helhet kommer att minska de kommande tre månaderna.

– Höjda arbetsgivaravgifter sänker anställningsplaner och vinstutsikter. Nyanställningar stoppas och medarbetare kommer att sägas upp, säger Jonas Arnberg, chefsekonom på Svensk Handel.

Varannan handlare kommer att tvingas säga upp personal eller stoppa nyanställningar om arbetsgivaravgiften för unga höjs.

– När regeringen gör det dyrare att anställa unga kommer företagen att anställa de med mer erfarenhet och högre produktivitet. De unga blir de stora förlorarna på regeringens politik, säger Jonas Arnberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11