23948sdkhjf

Framtidstro trots vikande elektroniksiffror

Butikschefsindexet för elektronikbranschen visar att framtidstron är fortsatt stark trots en minskande försäljning. Under årets första tre månader var elektronikförsäljningen 2,8 procent lägre än motsvarande period 2014.
Sju av tio butikschefer uppger att de upplever ett positivt försäljningsläge i sin butik. 32 procent säger att försäljningen i butiken är mycket god eller god och 40 procent av butikscheferna är försiktigt positiva. Inför framtiden, anger 84 procent av butikscheferna att de är positiva till försäljningsutvecklingen i sin butik. Hälften tror att försäljningen blir något bättre än i fjol och var tredje är mer positiv än så.

Mobiltelefoner, som står för en betydande del av värdet, fortsätter att öka. Trenden att svenskarna byter sina mindre tv-skärmar mot 55-tummare eller större förstärks och 13 procent fler stora skärmar har sålts under året jämfört med första kvartalet 2014. Surfplattor tappar jämfört med förra årets säljsiffror. Laptops och stationära datorer kommer och säljer bättre än under förra årets första kvartal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063