23948sdkhjf

Han kartlägger handelns chefslösa karriärer

Går det att göra karriär i handeln utan att vara chef? Det ska Forskaren Thomas Andersson undersöka i sin enkät, där han ställer frågor till 30 000 handelsanställda.
En vanlig bild är att se handeln som en genomgångsbransch. De anställda stannar ett par år, eller jobbar extra under studierna, för att sedan göra något riktigt, menar Thomas Andersson, biträdande professor i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde. Han undersöker nu saken i sin enkät.

– Att klättra och bli chef är ju ett kvitto på en slags utveckling. Men det kanske finns andra sätt att utvecklas som ger samma känsla. Till exempel att lära sig nya saker och att lära sig att möta människor på nya sätt, säger han till Handelsnytt.

De stora kedjorna har lyckats bra med att få personer att utvecklas utan att bli chef, anser han.

– Genom att ge olika ansvarsområden olika namn, till exempel Visual Merchandiser, ger man en signal till de anställda att de kan avancera ändå, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.468