Björn Frantzén öppnar på NK
Nu vill NK bli en matdestination, varuhuset nysatsar på maten och det sker med hjälp av Björn Frantzén.
Nordiska Kompaniet, NK i Stockholm har funnits i 100 år i sin fastighet på Hamngatan i Stockholm. Firandet sker bland annat med en fyrfaldig nysatsning på mat och dryck med Björn Frantzéns signatur i Botanique, Nordiska Kantinen, Bobergs Matsal, Gaston Vinbar.
De fyra restaurangerna är inredda av Svenskt Tenn.
– Vårt uppdrag har varit att skapa en inramning till Björn Frantzéns fantastiska mat – en avsminkad och avspänd miljö som får människor att trivas och må bra, säger inredaren Cilla Ramnek , i ett pressmeddelande från Svenskt Tenn.
– Vi är otroligt stolta över att Björn Frantzén vill driva restauranger på NK. Hans fokus på kvalité, från val av råvaror till gästens totalupplevelse, passar i vår utveckling av NK. Vi tror att NK tillsammans med Frantzén kan komma att bli en självklar matdestination för alla våra besökare, säger Mattias Nygårds , VD på NK i ett pressmeddelande
– När möjligheten att driva restauranger på NK öppnade sig såg jag möjligheten att få skapa något nytt och unikt. En stor utmaning som kräver ödmjukhet inför husets anrika historia, säger Björn Frantzén.