23948sdkhjf

Clas Ohlson fortsätter expandera

I dag på morgonen offentliggjorde hemmafixarkedjan Clas Ohlson sin niomånadersrapport. Den visar ökad försäljning och vd Klas Balkow är full av tillförsikt.
Clas Ohlsons ledning förmedlar att planerna för verksamhetsåret 2015/16 ligger fast. Planen är att etablera 10-15 nya butiker. Planerna på ytterligare butiker i Gulfregionen och Storbritannien ligger fast och sökandet efter det rätta läget för den första tyska Clas Ohlson butiken pågår, skriver vd i en kommentar till niomånadersrapporten.

Under verksamhetsårets första nio månader, perioden maj 2014 till januari 2015 ökade försäljningen med 8 procent, till 5 831 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade med 6 procent till 350 miljoner kronor.

Företaget betecknar det tredje kvartalet, perioden november - januari som mycket framgångsrikt:

Trots att den milda vintern har påverkat efterfrågan på vinterrelaterade produkter negativt, ökade försäljningen i tredje kvartalet med 6 procent till 2 375 miljoner kronor. Försäljningen utanför Norden växte med hela 24 procent i svenska kronor, skriver de i ett pressmeddelande.

Clas Ohlson skriver också att tredje kvartalet 2015/16 visade det bästa (kvartals)resultatet i bolagets historia. Rörelseresultatet ökade med 6 procent till 350 miljoner kronor i kvartalet.

Även februari, efter rapporttiden slut var framgångsrik, Då ökade försäljningen med 9 procent jämfört med samma månad förra året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063