23948sdkhjf

Zoo-butik blir av med djuren

Länsstyrelsen i Göteborg har beslutat att omgående ta ifrån en zoobutik djuren. Sjuka djur har inte fått vård och döda fiskar har fått ligga kvar i akvariumet.


I november 2013 fick zoo-butikens ägare meddelande från länsstyrelsen om att han måste upphöra med yrkesmässigt hållande och försäljning av sällskapsdjur. Beslutet överklagades i flera omgångar och ägaren till djuraffären har fortsatt som vanligt, skriver GT.

Vid en kontroll i butiken i december 2014 konstaterades att det fanns flera akvarier med fiskar och totalt 17 fåglar inne i butiken. Nu anser länsstyrelsen att butiken vanvårdat sina djur till den grad att myndigheten nu omhändertar djuren med omedelbar verkan.

"Bristerna har i flera fall varit av allvarlig karaktär där djur inte fått tillräcklig vård. Det är länsstyrelsens uppfattning att du inte tar till dig information på ett varaktigt sätt så att djuren hålls enligt svensk djurskyddslagstiftning. Länsstyrelsen anser det därför befogat att omhänderta dina djur", skriver länsstyrelsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067