23948sdkhjf

Coop Norge tvingas sälja 100 butiker

Ica Norge avyttrades i somras till Coop Norge. Hoppet om att den norska konkurrensmyndigheten skulle godkänna affären var stort. Nu kräver Konkurransetilsynet att Coop Norge avyttrar över 100 butiken för att affären ska godkännas.
Syftet med Konkurransetillsynets krav är att förhindra lokala monopol, skriver tidningen Dagligvarehandelen.

Ica gruppen avyttrade i somras samtliga aktier i Ica Norge till Coop Norge för 2,5 mdr NOK, motsvarande 2,8 miljarder kronor per den 30 juni 2014. Ica Norges verksamhet omfattar drygt 3 600 anställda och 553 butiker.Icas förluster i Norge hade varit en följetong och under fem år hade det norska butiksnätet gått med 3 miljarder i förlust.

Ica Norge omsatte under 12-månadersperioden fram till den 30 juni 2014 15 890 miljoner svenska kronor och hade ett rörelseresultat exklusive engångsposter på -577 miljoner kronor. Det egenägda fastighetsbeståndet i Norge som ingår i Ica fastigheter omfattades inte av försäljningen.

För att affären ska gå igenom tvingas Coop Norge avyttra ett hundratal butiker till de övriga intressenterna på den norska dagligvarumarknaden, Reitan, Norgesgruppen eller Bunnpris.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063