23948sdkhjf

Ministern backar om second hand-moms

Magdalena Andersson, finansministern, ger vika för den massiva kritiken om att secondhandaffärer ska betala moms. ”Vi vill inte ha momspengarna”, säger hon och vill istället ha en snabb lagändring.
Idag på förmiddagen rapporterar media om det omstridda momskravet på secondhand-försäljning.
Finansminister Magdalena Andersson går secondhandbranschen till mötes. Hon räknar med att problemet med momsen är ur världen senast under våren. Myrornas vd Caroline Andermatt uppgav sig vara var mer eller mindre desperat och krävde att finansdepartementet drev genom en lagändring.
– Vi vill inte ha pengarna som föreningarna betalar in. Vi vill i stället stödja sektorn, säger Magdalena Andersson till Svt:s Rapport.
Det är inte regeringen som hittat på momskravet för den ideella sektorn utan att bakgrunden är ett utslag i högsta förvaltningsdomstolen, säger finansministern vidare:
– Nu gäller det att hitta en lösning som är förenlig med det EU-regelverk som finns.
Alla var dock inte nöjda med det beskedet. Skatteutskottets ordförande Per Åsling (C) säger i ett pressmeddelande:
- Jag kan bara beklaga att finansministern idag inte lämnade ett enda konkret förslag på hur regeringen avser lösa den akuta krisen för den ideella sektorn. Jag hade hoppats att regeringen tog dessa aktörers ovärderliga arbete på större allvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063