23948sdkhjf

Filippa K satsar hållbart

Under torsdagen lanserar Filippa K sina nya koncept Lease och Collect. Det är en hållbarhetssatning, som erbjuder kunden möjlighet att hyra delar av kollektionen samt att lämna in plagg och accessoarer för återanvändning.
Från och med den 19e februari, erbjuder Filippa K tjänsten Lease som ger kunden möjlighet att hyra säsongens mode. Sortimentet för uthyrning består av kläder för mer speciella tillfällen, som kostymer och klänningar , men även av accessoarer.

”Förhoppningen är att kunden ska bli mer hållbar i sitt sätt att konsumera och hitta alternativa sätt att uppdatera sin garderob på” skriver Filippa K i ett pressmeddelande.

Medveten kund
Filippa K Collect ger kunden möjlighet att lämna in gamla Filippa K produkter, i utbyte mot 15 procents rabatt på ett nytt köp. De produkter som är i tillräckligt gott skick går till försäljning i Filippa K Second Hand och resterande skänks .

De båda koncepten vänder sig till en medveten kund som vill se en utveckling mot en mer hållbar klädkonsumtion, framhåller Elin Larsson som är hållbarhetschef på Filippa K.

Lease och Collect kommer till en början att erbjudas i tre butiker, två i Stockholm och en i Uppsala.

Hållbar kollektion

I samband med lanseringen av de två tjänstekoncepten presenterar Filippa K också en ny kollektion kallad Front Runners som har tagits fram för att vara så hållbar som möjligt. Tre plagg har tagits fram efter ett omfattande hållbarhetsanalysarbete.
Elin Larsson framhåller att arbetet med kollektionen gett lärdomar som framöver ska implementeras i den löpande produktionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062