23948sdkhjf

Willys gör eko mer tillgängligt

Fortfarande väljer många bort ekologiskt för att det är dyrt, samtidigt som intresset ökar. För att göra ekologiskt valbart för fler gör Willys en storsatsning på prisvärd ekologisk vardagsmat.
Målet är att erbjuda ekologiska alternativ till samma pris som motsvarande konventionellt producerad vara. Medan den ekologiska försäljningen totalt i Sverige ökade med 38 procent under förra året, var motsvarande ökning på lågpriskedjan Willys hela 52 procent.

Kedjan riktar in sig på breda vardagsprodukter, ska göra större inköp och ha färre mellanhänder för att kunna lansera flera nya ekologiska alternativ, till priser som i många fall är på samma nivå som konventionellt producerade varor. Drygt 100 nya ekologiska varor kommer innan årets slut att ha lagts till i kedjans sortiment, som redan innefattar cirka 500 ekologiska artiklar.

– Alla har inte de extra kronorna som behövs för att kunna välja eko. Genom vår satsning vill vi göra ekologiskt valbart för fler, säger Thomas Evertsson , vd på Willys.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079